O Epilaciji

Često postavljana pitanja i odgovori

3-4 nedelje pre tretmana dlake nemojte čupati, depilirati i izbeljivati, kako se ne bi oštetio njihov koren, koji predstavlja cilj laserskom snopu. Za to vreme mogu se koristiti brijač, makazice ili kreme za depilaciju. Na tretman se dolazi potpuno obrijane regije. Nakon pojedinačnog tretmana, u periodu od 10 do 20 dana, dlačice počinju da ispadaju iz svojih folikula.

Zahvaljujući SHR tehnologiji, čiji je princip da se zagrevanje vrši postepeno i sa nižom temperaturom, uz adekvatno hladjenje regije koja se tretira glavom aparata i In-Motion tehnikom rada, epilacija Alma laserom predstavlja najbezbedniji, najsavremeniji i najefektniji tretman epilacije danas dostupan u svetu!

Epilacijom Alma laserom,

  • Okolne strukture kože su zašticene od termičkog oštećenja, 
  • Pogodan je za sve tipove kože,
  • Može se se raditi u toku letnjih meseci po osunčanoj koži,
  • Bezbolno je i 
  • Brzo. 

Naša koža će zauvek biti sa nama, a za svu negu koju joj pružimo ona će nam višestruko vratiti. Zbog toga je i kod epilacije veoma bitan izbor kome ćemo dati poverenje da tretira našu kožu i kojim sredstvima. Zato u Centru za Epilaciju, epilaciju rade sertifikovani lekari, sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, primenjujući najsavremeniju tehnologiju u oblasti epilacije.

Za potpuni efekat epilacije potrebno je od 4-6 tretmana. Dlake rastu u ciklusima, pa u momentu tretmana, nisu sve dlake u anagenoj fazi rasta, fazi kada one mogu trajno da se uklone, pa je zato potrebno da se tretmani ponove. Već nakon prvog tretmana uklanja se do 20% dlačica sa tretirane regije. Kako bi se postigli što bolji rezultati u postupku epilacije, potrebno je držati se odredjenog razmaka izmedju tretmana. Za lice je potrebno napraviti 4 nedelje, a za telo 6-8 nedelja razmaka izmedju dva dolaska. 
Broj tretmana laserske epilacije je individualan kod svake osobe i zavisi od regije koja se tretira, od kvaliteta dlake, kao i od stepena maljavosti. U proseku je potrebno 4 do 6 tretmana da bi se uklonilo oko 95% dlaka sa tretirane regije.

Nakon epilacije Alma laserom ne postoje posebne mere predostrožnosti kojih biste se pridržavali. Za vreme izmedju dva tretmana, ne treba čupati, depilirati, ni izbeljivati dlake. Ukoliko se pravi veća pauza (odlazak u inostranstvo, trudnoća…) dlake se mogu depilirati, ali ne 3-4 nedelje pred sledeći tretman.

Ne. SHR metoda Alma Lasera je jedina klinički dokazana metoda laserskog uklanjanja dlake koja se pokazala gotovo bezbolnom. Jedinstveni metod zagrevanja i dovođenja energije efikasno oštećuje folikul dlake dok sprečava povredu i nanošenje bola okolnom tkivu. Istovremeno, integrisana “Cold Sapphire” tehnologija, rashlađuje površinu kože, sprečavajući time površinske opekotine i osećaj bola, a epilaciju svake regije pretvara u prijatno iskustvo.

Najveća revolucija kod trajnog uklanjanja dlaka je svetski priznata SHR (Super Hair Removal) metoda Alma Lasera. Laseri su do tada imali brojna ogranicenja: bolan i neprijatan tretman, česte neželjene reakcije nakon tretmana, dosta spor tretman, nemogućnost radjenja tretmana na tamnoj koži, kao i na osunčanoj koži tokom leta, itd. SHR tehnologija podrazumeva nižu temperaturu zagrevanja dlake. Alma laser dlaku zagreva na mnogo nižoj temperaturi, temperaturi od 42 °C, a višestrukim prelazima glave aparata po regiji koja se tretira, energija se akumulira i dlaka se uništava. Drugi laseri koren dlake zagrevaju na 65°C, zbog čega često dolazi do komplikacija usled oštećenja ostalih struktura kože (crvenilo, opekotine).

IPL aparati nisu laseri. Za razliku od Alma lasera koji emituje isključivo kontrolisanu svetlost talasne dužine od 810nm, IPL aparati emituju širok spektar svelosti, kao sijalica, svih talasnih dužina i pravaca a uglavnom od 500 do 1000nm. Takav način rada ne dozvoljava precizno tretiranje folikula dlake i dubine na kojoj se on nalazi, jer većinu energije apsorbuju vaskularne lezije u strukturi kože.

Kod IPL aparata svaki ispaljeni zrak ima različite talasne dužine i smerove dok je kod lasera za epilaciju svaki ispaljeni zrak paralelan i jednak u talasnoj dužini.

Tretmani Alma laserom su gotovo bezbolni.

IPL aparati su višestruko jeftiniji od pravih medicinskih lasera. Razlika u ceni je obično do 10 puta. Kućne IPL aparate možete nabaviti već od 500 evra dok ozbiljniji koštaju izmedju 5.000 – 10.000 evra. Medicinski laseri za epilaciju koštaju od 60.000 do 100.000 evra. Razlika u efektima tretmana je srazmerna razlici nabavne cene uredjaja.

Za razliku od IPL aparata koji rasipaju uvek istu količinu energije i svetlosti, Alma laser se može precizno podesiti za različite tipove kože. Alma laser bezbedno tretira i tamne tipove kože, dok kod tretmana na IPL aparatima može doći do opekotina.

Tretmani Alma laserom traju neuporedivo kraće u odnosu na dužinu trajanja tretmana drugim laserima. Iako trajanje tretmana zavisi od boje kože pacijenta, tipa dlake i područja gde se tretman vrši, vreme tretmana je kratko, pa je tako za malo područje (poput gornje usne) potrebno nekoliko sekundi, za pazuh je potrebno 3 minuta, za prepone 5 minuta, ruke 15 minuta, a noge 30-40 minuta.

Apsolutno! SHR metod Alma Lasera se kroz više kliničkih ispitivanja pokazao kao najbezbedniji metod laserskog uklanjanja dlake za sve tipove kože. Uz SHR folikuli dlake se oštećuju repetitativnim i kratkim energetskim impulsima umesto jednim laserskim pulsom energije visoke vrednosti koji može da ozledi kožu. Ovi impulsi stvaraju proizvedenu toplotu koja postepeno povećava temperaturu dermisa do nivoa koji sprečava rast dlaka, uz smanjeni rizik od stvaranja opekotina.

Da. Alma Laser SHR metod utiče na melanin kože korišćenjem jedinstvene metode koja omogućava korišćenje procedure u bilo koje doba godine, uključujući i preplanulu kožu. Osim toga, nakon SHR tretmana koža je manje osetljiva kada je izložena sunčevim zracima.

Budimo povezani

Pratite nas na društvenim mrežama i prvi saznajte sve o aktuelnim akcijama i popustima